Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به دنبال گسترش ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از مشاغل مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به افراد بیکار شده و کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود. بر این اساس به منظور حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافت و وزارت کار با راه اندازی سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

mcls.gov.ir
از کسانی که در مدت سه ماهه دچار بیکاری و توقف فعالیت شده بودند درخواست کرد که به سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.

آنطور که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید در حوزه بیمه بیکاری با راه‌اندازی سریع سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری، بیش از ۸۶۰ هزار نفر متقاضی بیمه بیکاری ثبت نام کردند و بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای چهار ماه علاوه بر بیمه بیکاری که بر اساس قانون تعلق می‌گرفت، پرداخت شده است.

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور، تثبیت اشتغال را از جمله سیاست های دولت در دوران همه گیری بیماری کرونا اعلام کرده و می افزاید: در ایام کرونا بیش از ۸۰۰ هزار نفر از بیکاران در سامانه های طراحی شده برای دریافت بیمه بیکاری ثبت‌نام کردند که ۶۷۰ هزار نفر بیمه بیکاری گرفتند و ۴۹۰ هزار نفر به کار بازگشتند.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماه های اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر با مساعدت دولت پرداخت شده و ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.

علیرغم عدم دریافت مقرری بیمه بیکاری کرونا از سوی جاماندگان، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی با جدیت در حال پیگیری این مساله هستند تا پرداخت ها با سرعت بیشتری انجام شود و جاماندگان بتوانند هرچه سریع تر مقرری ایام بیکاری کرونا را دریافت کنند.

بنابر اعلام رئیس گروه بیمه بیکاری امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، لیست ۹۱ هزار نفر از کسانی که به دلیل تبعات کرونا شغل خود را از دست داده و بیمه بیکاری دریافت نکرده اند به سازمان برنامه و بودجه ارسال و دستور تامین اعتبار برای پرداخت مقرری بیکاری کرونا نیز برای این عده صادر شده است.

آنطور که وی درباره تاخیر در واریز مقرری گفته با وجود آنکه ۲۷ دی ماه دستور تامین اعتبار از سوی ریاست سازمان برنامه و بودجه داده شده هنوز پرداختی از طرف خزانه انجام نگرفته و تاخیر در واریز مقرری از طرف سازمان تامین اجتماعی نیست.

به گفته بایندریان حدود ۱۵ هزار نفر از متقاضیان به دلیل ایراد در اطلاعات خود یا ناقص بودن شماره شبا موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده بودند که لیست آنها برای رفع اشکال از سوی سازمان برنامه و بودجه به تامین اجتماعی ارجاع شده بود تا وزارت کار برای اصلاح اطلاعات به این افراد اطلاع دهد.

وی همچنین پیشتر درباره تاخیر در پرداخت مقرری بیمه بیکاری کرونا گفته بود "بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا پرداخت مقرری بیمه‌ بیکاری کرونا بر عهده دولت بود که از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شد اما دولت با مشکل تامین اعتبار در پرداخت بیمه بیکاری روبرو شد و به همین دلیل بیمه بیکاری کرونا به تمامی افراد واریز نشده است.

طی روزهای اخیر مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار در خصوص آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا اعلام کرد: پرداخت مقرری بیمه بیکاری کرونا به ۶۷۰ هزار نفر در کشور انجام شده و پیگیری‌ها جهت پرداخت به مابقی افراد نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به تبعات ناشی از کرونا افزود: کرونا در حوزه کسب و کار خسارت‌هایی وارد کرد و با شیوع این بیماری در کشور ۷۳۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان شغل خود را از دست دادند. از این تعداد ۶۷۰ هزار نفر مقرری دریافت کردند و ۶۲ هزار نفر با ۹۲ میلیارد تومان هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند که می‌طلبد پرداخت این تسهیلات تسریع شود.

به گفته بابایی از ابتدای خردادماه ۲۲۰ هزار نفر به دلیل کرونا بیکار شدند که ۱۱۰ هزار نفر مقرری دریافت کرده و در مجموع ۱۶۰ هزار نفر تعیین تکلیف شدند، ۱۱۴ هزار نفر هم با درخواست‌هایشان موافقت نشده که برای رفع نقص ارجاع داده شدند.

به گزارش ایسنا، سازمان تامین اجتماعی از همان روزهای شیوع کرونا و بر اساس وظیفه ذاتی خود، پرداخت بیمه بیکاری کرونا به متقاضیان را در دستور کار قرار داد و مطابق فهرستی که وزارت کار ارسال کرده بود، وضعیت متقاضیان را بررسی و  پس از تایید به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرد تا جهت واریز بیمه بیکاری به خزانه تحویل شود.

به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در روند پرداخت مستقیم بیمه بیکاری، سازمان نقشی برعهده نداشته و دولت بیمه بیکاری ۹۰ درصد مشمولان را پرداخت کرده و افراد واجد شرایط مقرری خود را دریافت کرده اند.

او می گوید: فهرست آن دسته از افرادی که دارای نقص اطلاعات بودند و بر همین اساس موفق به دریافت مقرری نشده بودند تهیه و به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است ولی هنوز مبلغی از طرف خزانه بابت بیمه بیکاری ایام کرونا به آنها واریز نشده است؛ با این حال سازمان تامین اجتماعی تمام وظایف خود را در قبال پرداخت بیمه بیکاری کرونا انجام داده و با توجه به پیگیری وزیر کار در این خصوص، تامین اجتماعی هم از خزانه دولت این موضوع را پیگیری می کند تا در امر پرداخت بیمه بیکاری با سرعت بیشتری دنبال شود.

به گفته سالاری با وجود تداوم بیکاری برخی افراد از خرداد به بعد، این سازمان در برابر افراد واجد شرایط همچنان متعهد بوده و علیرغم آنکه بخشی از منابع بیمه بیکاری باید از سوی دولت پرداخت شود سازمان تامین اجتماعی پرداختی های خود را به پرداخت دولت موکول نکرده و واریز مقرری بیمه بیکاری به مشمولانی که از خرداد امسال بیکار شده اند را آغاز کرده است.

در حالی که اعلام شده بود در هفته های اخیر واریز مقرری بیمه بیکاری کرونا به جاماندگان صورت خواهد گرفت اما این امر به دلایلی که از سوی مسئولان و مقامات وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی عنوان شد با تاخیر همراه گشته و کارگران بیکار شده از کرونا و متقاضیان مشمول همچنان چشم انتظار دریافت مقرری هستند.

با توجه به اظهارات مسئولان و مقامات وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی به نظر می رسد صرفنظر از وجود برخی ایرادات در اطلاعات جاماندگان که نیازمند اصلاح بوده تا پرداخت مقرری به آنها صورت گیرد، عدم واریز مقرری بیمه بیکاری جاماندگان را باید از خزانه جستجو کرد؛ چنانچه تاکید مقامات بر پیگیری از خزانه جهت تسریع در پرداخت بیمه بیکاری مشمولان نیز از این موضوع حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر به دلیل شیوع کرونا از کار بیکار شده و مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شدند که از این تعداد یک میلیون و ۱۶۹ هزار و ۵۳۴ نفر در حال دریافت بیمه بیکاری هستند.

در شوک نخست کرونا دست‌کم یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل آسیب دیده و یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کار بیکار شدند.

کد خبر 586225 برچسب‌ها بیمه ‌بیکاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیمه بیکاری مقرری بیمه بیکاری کرونا سازمان برنامه و بودجه سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری کرونا دریافت بیمه بیکاری پرداخت بیمه بیکاری موفق به دریافت پرداخت مقرری تامین اعتبار واریز مقرری هزار نفر یک میلیون بیکار شده وزارت کار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۶۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی

تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند.

به گزارش مشرق، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریانمدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

دیگر خبرها

  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی