Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید نشست و تماشا کرد که کارگران در این برهه زمانی حساس که همه قیمت‌ها سر به فلک کشیده است، چگونه زندگی را دوام می‌آورند؟! تا کی باید در انتظار حمایت از جانب دستگاه‌ها و نهادهای مسئول باشند؟! چه پاسخی به خانواده‌هایشان بدهند!

سرویس اجتماعی خبرگزاری فارس؛ شیراز| قطعاً شنیدن ثبت‌نام در سامانه کارا جهت دریافت حقوق و بیمه بیکاری در ابتدای شیوع کرونا برای کارگران بارقه‌های امید را روشن کرد؛ کارگرانی که با دریافت حداقل حقوق، نان حلال به خانه‌شان می برند و در شرایط پرتلاطم کنونی خودشان را به آب‌وآتش می‌زنند تا در مقابل خانواده‌شان شرمسار نباشند! اما کم‌کم که پیش رفتیم و تعطیلی‌های ناشی از شدت یافتن کرونا طولانی شد و خرج و مخارج شب عید کمر کارگران را خم کرد، اوضاع به گونه دیگری رقم خورد!

رسته‌های شغلی یکی‌یکی از لیست پرداختی حق بیمه بیکاری به بهانه مشمول نشدن حذف شدند تا بودجه در نظر گرفته‌شده برای این قصه، به عده کمتری برسد!

عدد ۱۱۰۰ نفری که از منابع مختلف شنیده می‌شد که در سامانه کارا ثبت‌نام کرده‌اند، به گفته مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی فارس ۸۸ هزار و ۹۳۴ نفر عنوان شد که از این میان با ریزش ۲۶۴ نفر که مشمول قانون اداره کار یا بیمه بیکاری نمی‌شدند و انصراف هزار و ۴۶۶ نفر، درنهایت به ۷۳ هزار و ۶۸۴ نفر ختم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که شنیده می‌شود از عدد هزار و صد نفر ۵۰ درصد پذیرفته‌نشده‌اند!

ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که فرمول پرداختی‌ها و کم و کیف آن از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذشده و هنوز دراین‌باره چیزی به استان‌ها ابلاغ نشده است.

تسهیلات یک‌میلیونی پرماجرا‌!‌که به نظر نمی‌رسد در اوضاع وخیم مالی این روزها دردی از کسی دوا کند!

سهراب مختاری در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس، از کمک بلاعوض به کارگرانی که مشمول دریافت بیمه بیکاری در این سه ماه نشده‌اند به مبالغی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان خبر داد و همان تسهیلات یک‌میلیونی پرماجرا‌!‌که به نظر نمی‌رسد در اوضاع وخیم مالی این روزها دردی از کسی دوا کند!

قانون بیمه بیکاری می‌گوید که کارگران مشمول این قانون مستحق دریافت حداقل حقوق تعیین‌شده اداره کار و پرداخت حق بیمه کامل هستند؛ درحالی‌که مبالغ متفاوتی به کارگران بر اساس نوع قرارداد، نوع رسته شغلی و مواردی ازاین‌دست، برای دو ماه اسفند و فروردین پرداخت‌شده است.

مدیرکل تأمین اجتماعی فارس نیز با اشاره به اینکه اختیار این سازمان در این موضوع به‌طور کامل سلب شده است، ابراز تأسف کرد و گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا، بحث بیمه بیکاری را به کمک اداره کل کار و تعاون و رفاه اجتماعی مدیریت می‌کند و تأمین اجتماعی، تنها مسئول ارسال لیست پایش شده از سوی اداره کار است.

ابراهیم کشاورز از ثبت حدود یک‌میلیون نفر در کشور جهت دریافت بیمه بیکاری روزهای کرونا خبر داد و افزود: حدود یک‌میلیون نفر در کل کشور برای این ماجرا در ۱۴ رسته شغلی ثبت‌نام کردند، اما پس از اعلام اسامی به خزانه بر اساس تصمیمات سازمان برنامه‌وبودجه و ستاد ملی کرونا، با توجه به حجم بیکاری، بودجه مربوط به این ماجرا سرشکن شد تا به همه افراد مشمول، مبلغی تعلق گیرد!

 

این در حالی است که مدیرکل تأمین اجتماعی فارس قول ثبت سابقه بیمه را به این افراد می‌دهد و ضمانت اجرای آن را همین مصاحبه پیش رو با خبرگزاری فارس عنوان می‌کند

با توجه به اینکه تاکنون حقوق اسفند و فروردین با همان مبالغ کاهش‌یافته به‌حساب مشمولان واریزشده و از هفته جاری پرداخت حقوق اردیبهشت‌ماه در دستور کار است تاکنون سابقه‌ای برای کارگران ثبت‌نشده است؛ این در حالی است که مدیرکل تأمین اجتماعی فارس قول ثبت سابقه بیمه را به این افراد می‌دهد و ضمانت اجرای آن را همین مصاحبه پیش رو با خبرگزاری فارس عنوان می‌کند.

از دیگر سو به سراغ کارگرانی رفتیم که گویا به دلیل همین کاهش بودجه و یا دلایل دیگر به‌طور کل از این سامانه حذف‌شده‌اند و صورتشان را با سیلی سرخ نگه‌داشته‌اند! کارگران صنعتی و ساختمانی که تاکنون ریالی بابت بیکاری‌شان در این چند ماه اخیر دریافت نکرده‌اند‌.

به گفته دبیر جامعه اسلامی کارگران فارس، پس از معرفی سامانه، کارگران دعوت به ثبت‌نام شدند و ۱۰ شغل برای این موضوع معرفی‌شده بودند که در این راستا ۷۵ هزار نفر در رسته‌های مختلف پذیرفته شدند؛ این درحالی است که از سوی مدیرکل تأمین اجتماعی فارس ۱۴ رسته شغلی عنوان‌شده است

به گفته دبیر جامعه اسلامی کارگران فارس، پس از معرفی سامانه، کارگران دعوت به ثبت‌نام شدند و ۱۰ شغل برای این موضوع معرفی‌شده بودند که در این راستا ۷۵ هزار نفر در رسته‌های مختلف پذیرفته شدند؛ این درحالی است که از سوی مدیرکل تأمین اجتماعی فارس ۱۴ رسته شغلی عنوان‌شده است.

فرشید نظری با تأکید بر اینکه کارفرمایان مورد اخطار قرار گرفتند تا کارگاه‌ها را تعطیل و کارگران را تشویق به ثبت‌نام در سامانه کارا کنند، گفت: بر این اساس اخطار داده شد که اگر کارگری به کرونا مبتلا شود، تمام هزینه‌های درمانی و در صورت فوت، پرداخت کل دیه به عهده کارفرماست و بیمه‌های احتیاطی همچون بیمه حوادث، در این شرایط به کمک نخواهند آمد‌، ‌لذا در این شرایط کارفرمایان کارگاه‌ها را تعطیل کرده و کارگران بیکار شدند.

وی افزود: اما تا به امروز مطلقاً از این مجموعه‌ها کسی ریالی دریافت نکرده است!

نظری با بیان اینکه در این میان کارفرماها نیز در شرایط بحرانی پایان سال نتوانستند مطالباتشان را وصول کنند، گفت: مجموعه‌های دولتی مطالبات را پرداخت نکردند و مجموعه‌های خصوصی هم نتوانستند به‌صورت کامل مطالبات کارگاه‌ها را بپردازند و درنهایت هر آنچه فشار بود بر سرکارگر و کارفرما وارد آمد!

مجموعه‌های دولتی مطالبات را پرداخت نکردند و مجموعه‌های خصوصی هم نتوانستند به‌صورت کامل مطالبات کارگاه‌ها را بپردازند و درنهایت هر آنچه فشار بود بر سرکارگر و کارفرما وارد آمد!

در چنین شرایط برخی کارفرماها با کارگران تعامل کردند و شب عید باهم کنار آمدند و برخی پولی نداشتند که بخواهند همدلی کنند و درنهایت این واحدهای صنعتی هستند که امروز با کمر خمیده و دل‌شکسته فعالیت می‌کنند!

رئیس هیئت‌مدیره کانون کارگران و استادکاران ساختمانی فارس هم از این اوضاع گلایه دارد و می‌گوید: ۶۰ هزار کارگر بیمه‌شده داریم که به هیچ‌یک بیمه بیکاری تعلق نگرفته است!

سیدمحمد فرشیدیان با انتقاد از اینکه این کارگران در قانون اداره کار گنجانده نشده‌اند، گفت: حتی در روزهای کرونایی نه‌تنها مبلغی به این کارگران پرداخت‌نشده است بلکه بیمه تأمین اجتماعی آن‌ها نیز قطع‌شده و در شرایط بدی به سر می‌برند.

وی افزود: با وجود نامه‌نویسی و بیان مشکلات به نهادهای مختلف ازجمله وزارت خانه، نمایندگان مجلس، استانداری و دستگاه‌های مربوطه تاکنون اقدامی برای این قشر صورت نگرفته است.

حال باید نشست و تماشا کرد که این کارگران در شرایط نابسامان و در این برهه زمانی حساس که همه قیمت‌ها سر به فلک کشیده است، چگونه زندگی را دوام می‌آورند؟! تا کی باید در انتظار حمایت از جانب دستگاه‌ها و نهادهای مسئول باشند؟! چه پاسخی به خانواده‌هایشان بدهند!

انتهای پیام/ م

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا بیکاری کارگران بیمه مدیرکل تأمین اجتماعی فارس بیمه بیکاری مدیرکل تأمین اجتماعی فارس خبرگزاری فارس کارگاه ها بیمه بیکاری مجموعه ها رسته شغلی اداره کار شده اند ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۴۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی

مدیر کل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در مرحله نخست ثبت نام بیمه رایگان مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری استان ۳۴ هزار نفر در آذربایجان غربی ثبت نام کردند.

سیروس محمودیان گفت: در اجرای ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مرحله نخست ثبت نام بیمه رایگان مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری نزد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر آغاز شده است و تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تمدید شد.

وی افزود: در این مرحله مادرانی که فرزند سوم و بالاتر آنان بعد از تاریخ اول فروردین ماه سال ۱۳۹۶ متولد شده باشند می‌توانند با مراجعه به سایت صندوق به نشانی www.roostaa.ir و ورود به بخش "ثبت نام مادران روستایی و عشایری (غیرشاغل) و یا مراجعه به ۷۱ کارگزاری صندوق در سطح استان نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی استان خاطر نشان کرد: فرآیند تکمیل ثبت نام متقاضیان مشمول این قانون پس از اخذ استعلام از سازمان ثبت احوال و تأیید استعلام سایر صندوق‌ها مبنی بر عدم بیمه پردازی و مستمری بگیر بودن متقاضی، نهایی می‌گردد و اولویت تکمیل ثبت نام با افرادی است که منطبق بر فراخوان شرایط لازم را احراز و زودتر نسبت به ثبت نام اقدام نموده اند.

محمودیان ادامه داد: در خصوص مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری صد در صد (۱۰۰%) حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود و با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمه‌ای بیمه‌گذار افزوده می‌شود.

وی اظهار داشت: همسر و فرزندان مادران سه فرزند از ۱۸ الی ۵۰ سال نیز می‌توانند به صورت جداگانه در این صندوق عضو شوند و درآینده همزمان از مزایای بیمه اجتماعی برخوردار شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • جشنواره کن در کما
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟